Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Emiel Schoutsen wint Blue Jacket

Voorhouts Open

VOORHOUT – De zesde editie van het Voorhouts Open was met 60 deelnemers weer een groot succes. Het door Bert Pilaszek opgezette golftoernooi, waaraan alleen Voorhouters met een GVB kunnen deelnemen, is in die jaren uitgegroeid tot het meest gezellige golftoernooi van de regio.

Natuurlijk telt de prestatie ook en dit jaar was Emiel Schoutsen (weer) de beste, met een totale score van 39 stablefordpunten. Hiermee won hij naast de eeuwige roem, ook de grote wisselbeker en een welverdiend applaus van de andere golfers. Het hardst klapte de speler die slechts drie stablefordpunten behaalde, maar wiens naam hier maar niet vermeld wordt. Maar het magische moment van de avond was voor Schoutsen natuurlijk toen hij ‘The Blue Jacket’ mocht dragen. In de golfwereld staat ‘The Green Jacket’ symbool voor het jasje dat de winnaar van de Masters mag dragen. The Blue Jacket is het Voorhoutse antwoord hierop.
In hotel café restaurant Boerhaave werden tijdens het diner ook prijzen voor de derde en tweede plaats uitgedeeld, alsmede een “Weekend naar keuze” voor de persoon met het meeste aantal parren, beschikbaar gesteld door Hoek Boek. De gelukkige winnaar was Oscar Ligtvoet (8 parren) en dolenthousiast kwam hij naar voren om zijn prijs in ontvangst te nemen. In gedachten ging hij al naar Ibiza, Hawaï of Monte Carlo, maar die droom ging snel voorbij: “Je mag kiezen uit de Weekend van vorige week, die van deze week of die van volgende week”, grapte Pilaszek.