Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Exposities en snuffelen tijdens textielmarkt

WARMOND – Met een recordaantal van 27 kramen staat op 22 juni niets een succesvolle Textielmarkt op het pleintje bij de pomp in de weg. Ook in deze zesde editie van de Textielmarkt zullen de mensen uit de wijde omgeving naar Warmond komen om lekker te snuffelen tussen de vele curiosa en originele producten die niet in de winkels te koop zijn.

Door Joep Derksen

De kraamhouders komen van heinde en verre uit het hele land, maar ook zijn de creaties van twee Warmondse kunstenaars te zien: de vilten objecten van Sofia van Tongeren en het weefwerk van Anneke Vennema. Het wordt een waar snuffelfeest, want dit jaar worden voor het eerst twee demonstraties gegeven. Saskia Weishut-Snapper toont hoe ze werkt met tyvek, een kunststof die ze beschildert en vervolgens met een strijkbout verhit. Hier worden prachtige en verrassende resultaten mee gehaald.

De tweede demonstratie is van Willie van Kampen – van Diemen: zij laat zien hoe je lingerie kunt maken op de naaimachine. Ideaal om je man of vrouw eens mee te verrassen! Ook aan de jeugd is gedacht, want de kinderen kunnen bij de kraam van Ria Berkhout en Jannie van Dongen bezig zijn met vilt en kraaltjes. En tegen een kleine vergoeding kunnen de kinderen zijde schilderen bij de stand van Carolina Franken – Molen.
Ach, eigenlijk is er voor elk wat wils: viltwerken, tasjes, kleding, speelgoed, hoeden: laat uzelf verrassen! De textielmarkt wordt op 22 juni gehouden tussen 11:00 uur en 16:00 uur.