Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2008

Mooiste vogelverschrikker

VOORHOUT – De mooiste vogelverschrikker van volkstuincomplex Elsgeest staat officieel op de twee volkstuintjes van Gerrit en Wouter den Haan, vader en zoon. Hun knaloranje vogelverschrikker versloeg alle andere initiatieven om ongewenste vliegende dieren te verjagen.

Door Joep Derksen

Ieder jaar zet Elsgeest een andere competitie op, de ene keer gaat het om de langste zonnebloem en het volgende jaar om de grootste pompoen. Maandag 23 juni werd dus bekend gemaakt wie de mooiste vogelverschrikker had gemaakt. Stan van Oers, secretaris, kondigde de winnaars aan: “Op onze tuintjes zorgen eksters, duiven en eenden steeds meer voor overlast. We hebben een aantal vogelverschrikkers mogen verwelkomen. De een deed het in de vorm van linten aan een stok, een ander plaatste een nepreiger en elders schitteren zilverkleurige uilen in het zonlicht. Gerrit en Wouter den Haan hebben een enorme oranje vogelverschrikker gemaakt en hiermee zorgden ze voor creativiteit in combinatie met de actualiteit (het EK-voetbal – red.).”

De twee ontvingen een heerlijke taart en gaan die ook ongetwijfeld delen met moeder en zus: “Deze vogelverschrikker was een idee van mijn vrouw en dochter en we zijn er avonden mee bezig geweest. Regelmatig krijg ik te horen dat de pop sprekend op me lijkt”, lachte Den Haan senior.