Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2008

“Van der Sar heeft Voorhoutse voetbal op de kaart gezet”

VOORHOUT – Met het afscheid van Edwin van der Sar, de beste keeper die het Nederlands elftal ooit heeft gehad en zeker nog altijd behorend tot de top van de keepers in de wereld, verliest Voorhout een belangrijk voetbalboegbeeld. Hoe wordt hier op de terrassen tegenaan gekeken? Ab van Kesteren nam deze week even vrijaf van zijn drukke werkzaamheden voor zijn groentezaak en pufte een momentje uit bij Pim’s Place. En als iemand een mening mag hebben over Van der Sar, is dat Van Kesteren wel, want de Manchester United goalie is in zijn familie ‘ingetrouwd’.

Door Joep Derksen

Is het afscheid van Van der Sar een verlies voor het Nederlands elftal? Van Kesteren vindt van wel: “Iedereen heeft gezien hoe goed hij is.” Er wordt alom gezegd dat Van der Sar de beste keeper van de wereld is, hoe staat hij daar tegenover? Van Kesteren denkt even na en zegt: “Van der Sar behoort in ieder geval bij de top 3. Die keepers van Spanje en Italië zijn ook erg goed, maar omdat hij mijn zwager is, schat ik Van der Sar toch in als de beste keeper in de wereld.”

Hij vervolgt: “Overigens is het zo dat Van der Sar het Voorhoutse voetbal op de kaart heeft gezet. De groei van de plaatselijke voetbalvereniging Foreholte komt deels door de groei van het dorp, maar ook vanwege die bekende Voorhouter die het doel van Oranje verdedigde. Mensen komen regelmatig in mijn winkel vragen om een handtekening van hem.”

Wereldbeker

Van Kesteren licht een tipje op uit de belevingswereld van de ex-keeper van het Nederlands elftal: “Het winnen van een groot internationaal toernooi met Oranje, zoals het EK, is de enige prijs die hij niet heeft gehaald. Hij heeft de FA-cup, de UEFA-beker, de Champions League en de Wereldbeker gewonnen. Van der Sar heeft er ook alles aan gedaan om met het Nederlandse nationale team de eerste plek te bereiken, maar dat is helaas niet gelukt. En iedereen kan zien dat hij er alles voor heeft gedaan, want hij heeft veel reddingen uitgevoerd.”

Zal er ooit nog een Voorhoutse jongen in het Nederlands elftal spelen? Die kans is zeker niet ondenkbaar, zo vindt Van Kesteren. “Ook nu al lopen er talentjes rond die bij Foreholte zijn ontdekt. Zo heb je Nino Roffelse, die heel aardig kan voetballen en nu zijn kunde laat zien bij een jeugdteam van Feyenoord.”