Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2008

Gehandicaptenparkeerplaatsperikelen

LISSE – De gemeente moest interveniëren in een conflict tussen twee gehandicapte inwoners. Inzet van de strijd was de beschikking over een gehandicaptenparkeerplaats. Wethouder Guus Mesman (PvdA) kwam tot een Salomonsoordeel.

De bewoner van Engelplein 9 had een verzoek ingediend voor een gehandicaptenparkeerplaats, die zou komen op de locatie van een bestaande openbare parkeerplaats recht tegenover de woning van Engelplein 7. Dit was tegen het zere been van de bewoners van nummer 7. Zij dienden een bezwaar in met het argument dat de heer des huizes ook recht had op een gehandicaptenparkeerplaats en dat dit dan de plek moest zijn recht tegenover hun huis.

Het resultaat van een gemeentelijke hoorzitting was echter dat het bezwaarschrift ongegrond werd verklaard, aangezien iemand die gehandicapt is, zo min mogelijk zou moeten lopen om de eigen auto te kunnen bereiken. Wethouder Jan Kippers (CDA) die namens zijn college Mesman het woord voerde, kon echter nog wel goed nieuws geven aan de bewoners van Engelplein 7: ‘Zij krijgen een gehandicaptenparkeerplaats toegewezen die tegenover Engelplein 6 komt te staan.’ Hoe de bewoners van dat huis hier tegenover staan, is nog niet bekend.