Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2008

Leerlingen groep 8 Antonius vinden “haan” terug

Nacht van Acht

VOORHOUT – Een anonieme tip op donderdagavond 17 juli, kort voor 11 uur, liet weten dat de gestolen haan van de St. Bartholomeuskerk weer terecht was. De leerlingen van groep 8 van de Antonius basisschool zouden dit pronkstuk als ‘examenstunt’ overhandigd hebben aan Meester John.

Dat is nog eens een primeur! Dwars door de regen en wind moest dit nieuws natuurlijk verslagen worden. En inderdaad: hoog aan het schoolgebouw hing de haan, als trofee. De kinderen, die zich al klaar maakten voor een ongetwijfeld onrustige logeernacht in de klaslokalen, waren graag bereid om de pers te woord te staan. Nick Soyer en Wim van Kampen (beide 12) vertelden dat zij zelfstandig de kerktoren opgeklommen waren. Vonden ze dat niet gevaarlijk? “Nee hoor”, onderbrak Simon Dolweg, “Ik hielp hen erbij!”. Hmm. Kan die haan eens getoond worden?
Lachend kwamen leraressen Jeannette van der Holst en Marie-Jose Buur met de haan op de proppen. Het was een prachtig zelfgemaakt exemplaar. “Afgelopen jaar hadden we zo’n bijzondere groep 8: we vonden dat zij een stempel op deze school moesten zetten door een eigen examenstunt”, zo legden ze lachend uit.