Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juli 2008

ROTS-jeugd knapt basisschool op

SASSENHEIM – Een aantal jongeren van ROTS, Reisorganisatie Telegd Sassenheim, vertrekt op vrijdag 25 juli om in het Roemeense dorpje Tormac een basisschool compleet op te knappen. Twee jaar lang is de organisatie ROTS, vallend onder de Protestante Gemeente Sassenheim, bezig geweest met het inzamelen van geld om dit project te realiseren. Maar het is gelukt en tot 9 augustus steken Sassemse en Roemeense jongeren de handen ineen om de jongsten te helpen met het verkrijgen van goed basisschoolonderwijs.

Het eerste klusproject van ROTS gebeurde in 2006 onder de naam: “De uitdaging”: in een plaatsje nabij het dorp Telegd, dat in het westen van Roemenië ligt, werd een appartementencomplex volledig opgeknapt. Een jaar later werden vier lokalen van een school aangepakt in het plaatsje George Doja en ook in de daaropvolgende jaren werden verscheidene van dergelijke projecten opgezet. Om aan de benodigde financiën te komen, organiseren de ROTS-leden veel acties, zoals het maandelijks wassen van auto’s, een oppascentrale, kerstkaarten rondbrengen en een computer helpdesk.
Vrijdag 25 april om 06:00 uur vertrekken de jongeren per bus vanaf het kerkplein bij de Julianakerk in Sassenheim. Steven Boer van ROTS laat weten: “Het zou leuk zijn als de mensen onze jongeren komen uitzwaaien!” Op zaterdag 9 augustus is de groep weer terug in Sassenheim.