Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2008

Wandelvierdaagse levert ruim 1.000 euro op voor goed doel

VOORHOUT – De Wandelvierdaagse van vorige maand heeft maar liefst 1.023 euro voor het goede doel opgeleverd. Dankzij dit bedrag kunnen de kinderen in de door Happy & Joy opgerichte kleuterschool in Oeganda binnenkort weer spelen met goed speelgoed en speelmateriaal. Nathalie Smeltink van de stichting was totaal verrast: “Super! Ik ben helemaal verblind door dit bedrag!”

Door Joep Derksen

De sponsorsom was tot stand gekomen door de 623 deelnemers aan de 34ste editie van het wandelevenement. Iedere 50 cent van de door hen betaalde deelnamekosten gingen naar het goede doel. Dit bedrag werd door sponsor Plus van Dijk nog eens verdubbeld. Daarnaast ging de totale opbrengst van de door de Ladies’ Circle Voorhout verkochte ‘Via Flora’- bloemen, 400 euro, naar Happy & Joy.

Iedereen was enthousiast over het resultaat: de Ladies’Circle zal ook volgend jaar weer bloemen verkopen voorafgaand aan de intocht in de Herenstraat, die dan voor de gelegenheid ‘Via Flora’genoemd wordt. Ook Plus van Dijk zegde van harte toe om in 2009 weer als sponsor te fungeren. Wat dan het goede doel wordt, houdt Ted Duineveld van de Oranje Vereniging Voorhout nog even geheim, zo laat hij weten. “Wel gaan we volgend jaar nog meer aandacht geven aan de Wandelvierdaagse, omdat het dan de 35ste keer en dus een lustrumevenement is.”