Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2008

Brandalarm bij alarmcentrale

NOORDWIJK – Het was donderdag 21 augustus groot alarm bij EuroCross International, de international opererende alarmcentrale. Twee politiewagens hadden de weg afgezet, het personeel in het gebouw was naar de parkeerplekken geëvacueerd en een brandweerwagen was uitgerukt. Verschillende journalisten waren in de laatste komkommerweek afgekomen op deze gebeurtenis.

Een van de geëvacueerde werknemers was Roberto ter Hark, tevens fractievoorzitter van de Noordwijkse VVD. Terwijl hij rustig met zijn collega’s wacht tot er weer naar binnengegaan mocht worden, verteld hij de journalist: “Veel weet ik er niet van, maar er was een kortsluiting met een brandje.” Zijn woorden worden bevestigd door Onderbrandmeester De Winter: “Het was een elektriciteitsbrandje en we hebben het elektriciteitskastje losgetrokken. Er is echter geen vuurhaard meer aangetroffen.”

Van paniek was allerminst sprake en daar bleek ook geen reden toe te zijn. Een kortsluiting veroorzaakte een brand in een schakelaar en hierdoor ging het alarm af. Marjolein Poutsma, persvoorlichtster, vertelt: “De mensen waren in het restaurant aan het eten en zagen vonken in de keuken. Onder leiding van bedrijfshulpverleners (BHV-ers) werden de werknemers naar buiten gebracht en een van de BHV-ers heeft de brand zelf geblust. De brandweer hoefde dus geen bluswerk te verrichten en een aantal daadkrachtige collega’s van EuroCross hebben erger weten te voorkomen.”