Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2008

Uitstel alcoholmatigingsbeleid

LISSE – De eerder door het college van burgemeester en wethouders toegezegde voorstellen om te komen tot een alcoholmatigingsbeleid, worden met minimaal zes maanden uitgesteld. De reden hiervoor zou het gebrek aan ambtelijke capaciteit zijn, zo werd dinsdag 19 augustus bekendgemaakt.

Wethouder Adri de Roon (D66) legt uit: ‘De eerste planning was om de plannen hiervoor dit najaar bekend te maken, maar het wordt op z’n vroegst maart of april volgend jaar. Hiervoor zijn meerdere redenen, naast het capaciteitsgebrek. Zo is er de proef met geleide vrije sluitingstijden, waarvan de evaluatie in januari komt. De uitkomsten hiervan willen we meenemen in het alcoholmatigingsbeleid. Daarnaast wil Holland Rijnland regionaal naar het alcoholmatigingsbeleid kijken en zorgdragen voor gelijke regelgeving in de regio in verband met het beperken van het alcoholtoerisme.’