Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2008

Uitstel dreigt voor nieuw clubgebouw de Kindervreugd

LISSE – ‘Wordt het nieuwe clubgebouw van de Kindervreugd op tijd gerealiseerd voor de viering van hun jubileum begin volgend jaar?’ Dit wilde commissielid Joke Vermeulen (CDA) weten van wethouder Jan Kippers (CDA) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Kippers: Dit wordt heel lastig, want we zijn een oplossing overeengekomen met Kindervreugd, maar daar hebben we nadrukkelijk de medewerking nodig van de Provincie. De Provincie is niet onwelwillend, maar we kunnen pas in januari een aanvraag doen om Kindervreugd te situeren ter hoogte van de parkeerplaats.’ De wethouder lichtte toe: ‘We willen misschien wat meer met dit nieuwe clubgebouw en het meer in de vorm van een buurtcentrum gieten. We willen daar afspraken mee maken waar Kindervreugd ook mee in kan stemmen. Of we het nieuwe clubgebouw echter kunnen realiseren, hangt af van de medewerking van de Provincie. Buiten de rode contouren kun je geen huizen bouwen, maar het clubgebouw zou wellicht tot de mogelijkheid kunnen horen. Als die medewerking van de Provincie er zou zijn, dan zou de bouw van het clubhuis snel genoeg gaan. Er is een plan B, maar dat heeft te maken met de ontwikkelaar en Trias; de grondeigenaren. Trias is zeer welwillend om hier positief mee om te gaan. Maar als Kindervreugd binnen de rode contouren gebouwd moet worden, gaat dat ten koste aan woningen en dan is de vraag aan wie de rekening gepresenteerd wordt. Dat is bijna een retorische vraag.’