Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 november 2008

Vrij knippen aan huis

LISSE – Iemand die wil knippen aan huis, krijgt voortaan toestemming van het college van burgemeester en wethouders. Dat is het gevolg van het op 18 november genomen besluit om een ‘kapper aan huis’ vestiging toe te laten staan in een pand aan de Irissenstraat. Een bezwaar hiertegen werd afgewezen door wethouder Guus Mesman (PvdA).
Mesman: ‘De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) had een bezwaar ingediend, waarbij ze onder meer aangeven dat dit nieuwe beleid zal leiden tot een ongebreidelde groei van het aantal kapsalons. Dit zou weer leiden tot een ernstige bedreiging voor de werkgelegenheid in de lokale kappersbranche. Maar omdat het knippen aan huis geen onbekend verschijnsel is in deze beroepsgroep, zien wij dit niet als een argument om ons standpunt te wijzigen.’