Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2009

Grootse optredens bij “Let me entertain you”

Eeuwige roem en de Gouden Bok voor sprekende ruggetjes

VOORHOUT – Meer dan 15.000 Voorhouters waren niet aanwezig bij de show “Let me entertain you” en ze hebben een geweldige avond gemist. In De Toog traden 14 acts op die op een hilarische, professionele en/of enthousiaste manier het publiek vermaakten. Of, zoals avondentertainers Jan Piet Does en Jan Regeer zeiden: “Het Voorhoutse volk doet iets voor de Voorhouters. Het gaat er bij deze entertainmentshow om dat je de hele zaal plat krijgt. En de onbetwiste winnaars waren “De sprekende ruggetjes” van Gian Domburg en Koen Ruigrok.

Alle ruim 100 bezoekers kregen een groene en een rode pet, die ze op konden zetten om te laten zien of ze het optreden wel (groen) of niet (rood) waardeerden. Daarnaast was er een publieksjury die bij de acts letten op kleding, danspasjes, goede playbackkwaliteiten en de totale aankleding. De winnaars van dit jaar wonnen de Gouden Bok, van bijna echt 21½ karaats goud. En natuurlijk de eeuwige roem.

Met al het slechte nieuws van de afgelopen maanden stond deze entertainmentshow garant voor een avond van onvervalst plezier. Het publiek werd verrast met een keur aan totaal uiteenlopende shows: de Emmaüs leerkrachten gaven een levensechte persiflage weg van DoReMi uit The Sound of Music. De Geitjes hadden een wat gewaagd nummer: in flonkerende kleding gaven ze een ode aan “hun” Prins Carnaval. Prins Frits liet het zich heel graag welgevallen, zo bleek uit zijn stralende blik. Ondeugend was de show van “Rudi und die Schwanzkopfen”, met hun Polkaversie van Bohemian Rhapsody. De dames van de Schoutenbuurt straalden in hun roze shirts met daarbovenop bontkleding: hier kwamen de eerste rode petjes: “Ik ben tegen bont”, liet een toeschouwer weten.

De eerste live-act van Erwin liet zien dat er veel onontdekt talent in Voorhout woont: met een prachtstem zong hij “Oerendhard” (met importvoorhouts accent) en “Ik heb de hele nacht liggen dromen”. Regeer constateerde: “Al jaren betalen we veel geld om allerlei zangers naar Voorhout te halen en nu blijken we het zelf in huis te hebben!” Nog vele optredens volgden, waaronder Tante Alie van de wegenwacht, het Minnekoor (licht overjarige pretienermeisjes met een pyjamaparty), Ray Charles & the two blind men, Prins Frits met zijn adjudanten en de jeugdprins die ‘good old’ Tom Manders met zijn mondharmonicaborstels persifleerde.
Ruigrok en Domburg mochten de Gouden Bok in ontvangst nemen en gaan daarmee de geschiedenis in als allereerste winnaars van “Let me entertain you”: een evenement dat ongetwijfeld nog vele jaren succesvol zal worden voortgezet. Aan het eind van de avond bleek dat “Let me entertain you” voor 2010 een groot probleem heeft. Aan de reacties te zien, zal het publiek volgend jaar een veelvoud zijn van het aantal mensen dat zaterdagavond 24 januari in De Toog was. En de vraag is of de huidige locatie dan groot genoeg zal zijn.