Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2009

Ondernemingsraad blijft tegen uitbesteding Openbare Werken

LISSE – ‘De Ondernemingsraad constateert dat het onderzoek aantoont dat de noodzaak tot een verandering in de organisatie rond inrichting en beheer van de openbare ruimte ontbreekt.’ Voor de laatste keer probeerde Peter Vermeer, lid van de Ondernemingsraad, de politici te overtuigen om het beheer van Openbare Werken niet uit te besteden aan De Meerlanden en de medewerkers onder de gemeente te laten vallen. Hij deed dit tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur op donderdag 15 januari.

De commissieleden wilden met name weten waarom Vermeer nog kwam inspreken, nadat de Ondernemingsraad de procedure bij de ondernemingskamer had ingetrokken. Vermeer stelde hierover: ‘Wij hebben de procedure bij de ondernemingskamer ingetrokken, omdat het college het recht heeft om te besluiten zo zij wil. Gelukkig zijn de personele gevolgen van deze besluiten wel goed geregeld, zodat hoe het besluit ook valt, het personeel er niet de dupe van wordt. Echter de mensen die jarenlang voor de hoge kwaliteit van de dienstverlening in Lisse hebben gewerkt gaat het aan hun hart als zij ‘hun’ kwaliteit minder zouden zien worden. Wij blijven dus vasthouden aan ons negatieve advies.’