Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2009

Wakker krijgt aanbod alternatieve woning

LISSE – De al weken in haar caravan bivakkerende Yvonne Wakker heeft een tijdelijke woning aangeboden gekregen van de gemeente. ‘We willen eerst kijken naar de oplossing, voordat we evalueren wat er mis is gegaan’. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 10 februari weten dat hij de woonruzie tussen Wakker en de kunstenaars aan de Heereweg 245 – 249 zo snel mogelijk achter de rug wil hebben.

Brekelmans: ‘Als coördinerend wethouder heb ik met twee weken met de zaak van mevrouw Wakker beziggehouden en vanaf het begin gezocht naar een oplossing. Het is duidelijk dat de combinatie van atelier en bewoning van de huidige bovenbewoners niet gelukkig is. Daar moeten we een oplossing voor vinden en ofwel de kunstenaars ofwel de bovenbewoners moeten uit het pand.’

De wethouder vervolgt: ‘Het gebruik van de benedenverdieping door de kunstenaars is het meest interessant voor de gemeente. Het atelier past in het cultuurbeleid en zorgt voor een representatieve plek en een goede uitstraling. Daarnaast zijn bewoners gemakkelijker te verplaatsen. Met de bewoners hebben we gekeken naar alternatieven en de heer Van der Ploeg en mevrouw Wakker hebben deze alternatieven momenteel in overweging. Ze hebben laten weten dat ze het liefste een gewone huurwoning willen, maar dat doen we als gemeente niet. Dan zouden we mevrouw Wakker voortrekken en alle andere mensen die ook op een huurwoning wachten zouden zeggen: “Oh, zo gaat het dus in Lisse”. Het toekennen van een huurhuis gaat dus te ver en zou moreel onjuist zijn. De oplossing licht in antikraakwonen of een tijdelijke huurwoning. De beide mensen laten 23 februari weten wat ze ervan vinden. Tot die tijd gedogen we het bewonen van de caravan, maar nadat de keuze voor een van de alternatieven is gemaakt, gaan we wel handhaven.’
Of mevrouw Wakker en de heer Van der Ploeg ingaan op een van de gemeentelijke voorstellen, wordt na 23 februari duidelijk.