Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Monumentencommissie wil meer informatie

LISSE – Voortaan dienen alle eigenaren van gemeentelijke monumenten informatie over hun bouw- en renovatieplannen voor te leggen aan de monumentencommissie. Dit bleek bij de behandeling van een renovatieaanvraag van de heer en mevrouw Köhne van Jaski aan de Stationsweg 1.

De heer Köhne von Jaski liet dinsdag 10 maart weten: ‘De gemeente vond ons huis een monument en de monumentenwacht heeft het pand gekeurd. De dakpannen zijn niet helemaal gaaf meer. Die willen we eraf halen en vervangen. That’s all.’
De voorzitter van de monumentencommissie liet weten: ‘We willen graag een kosteninschatting van de aannemer met betrekking tot de technische gang van zaken. Het gaat ons niet om het bedrag maar om de wetenschap dat geen zink of hout bij de dakkapellen wordt vervangen. Niet dat ik wil suggereren dat u dat dot, maar in dit soort situaties willen we grip op deze informatie hebben.’ Na deze woorden werd besloten dat de aanvragers geen vergunning hoeven aan te vragen voor het laten vervangen van de dakpannen, maar wel een toelichting van een bouwkundige dienden door te geven aan de monumentencommissie.

1 Comments:

At 4:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online

 

Een reactie posten

<< Home