Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Nieuwe invalidenlift in De Wasbeek

SASSENHEIM – De gloednieuwe invalidenlift, waarmee minder valide mensen in en uit het zwembad De Wasbeek gehesen kunnen worden, werd dinsdag 17 maart officieel in gebruik genomen. Voortaan kunnen de lichamelijk minder bedeelden onder ons schokvrij het water in gaan. Een grote verbetering, die mogelijk is gemaakt dankzij de inzet van initiatiefnemer Diny Jonkman en de gift van 8.500 euro van het Coöperatiefonds Teylingen van de Rabobank Bollenstreek.

Door Joep Derksen

Jonkman zelf is 35 jaar betrokken geweest bij het zwembad. Ze nam vorig jaar afscheid, maar haar hart is bij De Wasbeek gebleven. Zo keek ze vorig jaar naar de invalidenlift, die op haar initiatief in 1997 was geplaatst. “Dat ding was volledig versleten”, oordeelde Jonkman. “Doordat de lift handmatig bediend moest worden, gingen de bewegingen schoksgewijs en dat veroorzaakt pijn bij de gebruikers terwijl ze te water gelaten werden. Ik heb contact opgenomen met de Rabobank Bollenstreek en een aanvraagformulier voor een sponsorbedrag ingevuld.”

Dat was een succesvolle actie, want de nieuwe, volledig elektrische, lift ziet er prachtig uit. Rutger Smulderink, zwemonderwijzer en lid van de technische dienst, is vol lof over het nieuwe apparaat: “Met deze invalidenlift hoef je niet meer te zeulen. Je kunt ‘m gewoon boven het verbindingsputje rijden en ‘m erin laten zakken. De mensen worden in een vloeiende, egale beweging het water in gelaten. De lift is absoluut geen overbodige luxe, want gemiddeld wordt die zo’n 5 keer per week gebruikt. Met name op de dinsdag als de gehandicaptengroep komt zwemmen.”
Willem Heemskerk van het Coöperatiefonds Teylingen van de Rabobank Bollenstreek hielp de eerste officiële gebruiker het water in. “We hebben 8.500 euro geschonken en het is prachtig om te zien wat er van gedaan wordt.” Heeft de kredietcrisis invloed op de hoogte van de reserves in het Coöperatiefonds Teylingen? “Nee hoor. Wij passen geen enkele norm aan met de kredietcrisis en de giften van onze vestigingen in Teylingen, Lisse, Hillegom/Bennebroek, Noordwijk en Noordwijkerhout aan het fonds blijven op hetzelfde niveau. We staan ook open voor nieuwe initiatieven waaraan we sponsorbijdragen kunnen leveren. Hier doen we zoveel goed werk mee en dat is geweldig!”