Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Seniorenraad nodigt wethouders uit

LISSE – ‘We willen eerder van het college te horen krijgen wat er op het vlak van ouderenbeleid gaat spelen. We komen vaak niet aan de inspraaktermijn toe omdat de informatie ons te kort op elkaar bereikt.’ Deze kritiek uitte de seniorenraad maandag 9 maart.
Wethouder Adri de Roon (D66) zegde toe zich in te spannen: ‘We zullen ons leven trachten te verbeteren, mede met steun van de nieuwe ambtenaar ouderenbeleid, Daphne van Essen. Het zal echter lastig blijven, omdat we als college soms zelf ook pas in een laat stadium op de hoogte gehouden worden.’ Voorzitter B.M. van Amersfoort – Oudejans stelde voor om ook andere wethouders uit te nodigen bij vergaderingen van de seniorenraad. De Roon gaf aan dat hij het een goed idee vond dat zijn collega-wethouders Jan Kippers (CDA) en Guus Mesman (PvdA) twee keer per jaar een seniorenraadvergadering bij zullen wonen. Indien er onderwerpen zijn die vallen onder de portefeuilles van wethouder Bas Brekelmans (VVD) en burgemeester Corrie Langelaar, dan kunnen zij ook een uitnodiging verwachten.