Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Abstracte natuurkunst bij Plan4

LISSE – De natuur bewonderen in haar meest abstracte vorm. Dat is wat van zaterdag 9 mei tot en met zondag 31 mei gebeuren kan bij Plan4. Kunstenares Dorte Rasmussen toont haar schilderijen die het ruwe rotslandschap van Tenerife en de schoonheid van het voorjaar laten zien. Ook te zien: keramisch werk van Andrea Furch en kunstsieraden van Marianne Aulman, Barbera Munzer en Caroline van Rhijn.

De van oorsprong Deense Rasmussen, die tevens een van de initiatiefnemers van Plan4 is, laat weten: ‘Abstractie is wanneer je een indruk opdoet en vervolgens iets van jezelf toevoegt: zo creëer je een nieuwe werkelijkheid. De kunst van het schilderen is het weglaten.’
De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 9 mei, van 17:00 uur tot 19:00 uur. Openingstijden: zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur, of op afspraak: 06 1231 7275. Voor meer informatie: www.dorte-rasmussen.nl.