Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Miljoen genieters van corso

STREEK – Geen tientallen duizenden, geen honderdduizenden, maar een miljoen toeschouwers bewonderden de 62ste editie van het bloemencorso op de route van Noordwijk naar Haarlem. Het thema was: “Beroemde boeken” en inderdaad was een keur aan lezenswaardige en bekijkenswaardige (jeugd)boeken te zien. De winnende praalwagen was ‘De laatste der Mohikanen’, uitgebeeld met een gigantisch indianenhoofd. De corsowagen van de gemeente Teylingen ‘Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel’ ontving de eervolle derde plek.

Overal langs de weg stonden mensen te kijken. Het weer was weer prima geregeld door de organisatie en de vele toeschouwers bewonderden de corsowagens met bebloemde figuren als Nijntje, Jip & Janneke en Asterix & Obelix. Ook volgend jaar is er weer een bloemencorso: noteer het maar alvast in uw agenda: zaterdag 24 april, met als thema: “Reis door Europa”.