Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2009

Bollenbedrijf mag oppervlak welhaast verdrievoudigen

LISSE – Het bollenbedrijf de firma Duineveld mag haar pand aan de Heereweg 417a uitbreiden. Al in 2007 gaf het college een positief principebesluit naar aanleiding van een verzoek van dit bedrijf, maar om medewerking te verlenen diende het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Nu dit is gebeurd, kunnen er nog zienswijzen tegen de plannen worden ingediend.
Wethouder Adri de Roon (D66) liet dinsdag 12 mei weten: ‘De voorgenomen uitbreiding bestaat uit een toename van de bestaande bedrijfsruimte (circa 2.365 m2) en kassen (circa 715 m2) van de bloembollenkwekerij. Door de uitbreiding van bedrijfsruimte en glas zal na realisering van het beoogde bouwplan de oppervlakte aan bedrijfsruimte toenemen van 1.610 m2 naar 3.975 m2.