Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2009

Europese toppers tonen hun kwaliteiten

Nationale Waterskidag

DE KAAG / KAAG DORP – Voor mensen die altijd al hebben willen waterskien of wakeboarden, komen zondag 7 juni hun dromen uit. Dan wordt op de Kagerplassen de Nationale Waterskidag georganiseerd door Waterskivereniging SWV-Kagerplas. Vier internationale toppers van het wakeboardteam geven instructies en tips over hoe de beste loops gemaakt kunnen worden op het water met een snelheid van circa 30 kilometer per uur.

Door Joep Derksen

De Nationale Waterskidag vindt plaats bij Kaag Dorp en iedere keer is het weer een fijne ervaring om met het pontje overgevaren te worden. Om 12:00 uur opent wethouder Bert Homan dit jaarlijks terugkerende evenement en de organisatoren kijken vol spanning uit of hij ook de “natte latten” zal onderbinden.

Jørgen de Ree, bestuurslid van de SWV-Kagerplas, laat weten: “Dit is de achtste keer dat we als vereniging aan de Nationale Waterskidag meedoen. Vanuit de nationale selectie komen vier toppers die om het uur een kwartier lang een demonstratie laten zien en in de tussentijd les geven aan de leden van de vereniging. Wie deze experts van het Demoteam van de Nederlandse en Europese top in Wakeboarden zijn?: Michael Timmers (23) en Nederlands Kampioen Open Men, Nils Kroon (18), 2de Junior Men en 8ste op het EK, Marc Kroon (14) en 4de op het EK en tot slot Mitch van Duykeren (16), 2de po het EK.”

Natte latten

Hij vervolgt: “Verleden jaar was dit evenement zeer succesvol en mochten we 120 deelnemers verwelkomen. We hebben zelfs mensen moeten teleurstellen. Dit jaar hebben we zeven boten ter beschikking, waaronder de X-2 om het publiek kennis te laten maken met de natte latten.”

De bekende Warmonder Theo Vergeer is speaker en de deelnemers kunnen, onder begeleiding van professionele instructeurs, binnen de gele boeien waterskiën met een snelheid van circa 45 kilometer per uur en wakeboarden met plusminus 35 kilometer per uur. Voor de jeugd worden snelheden behaald vanaf 15 kilometer per uur, afhankelijk van het gewicht.
Alle deelnemers krijgen een mooi certificaat. De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro. Voor meer informatie: www.swv-kagerplas.nl. Het evenement vindt vanaf 12:00 uur plaats bij Restaurant ’t Kompas. Er is slechts beperkte parkeergelegenheid, daarom wordt bezoekers aangeraden hun auto te parkeren voordat het pontje wordt genomen. ’t Kompas is slechts op enkele minuten lopen afstand van het pontje.