Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2009

Hofje geen monument

LISSE – De panden aan de Prinsessestraat 94 tot en met 138, beter bekend als ’t Hofje, worden niet aangewezen als monument. De eigenaar, STEK, heeft met succes het collegebesluit hierover aangevochten tijdens een hoorzitting. STEK beargumenteerde dat het volkshuisvestelijke belang zwaarder diende te wegen dan het monumentale belang en het college van burgemeester en wethouders is het hier mee eens, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 12 mei weten.

De Roon: ‘De panden zijn in feite piepkleine huisjes die in hun huidige vorm alleen aan jongeren verhuurd kunnen worden. De woontechnische kwaliteit van de woningen is onder het niveau dat men tegenwoordig vereist. Wanneer sociale huurwoningen niet meer voldoen, de renovatiekosten hoog zijn en de alternatieven beter, moet er een andere invulling komen. In dat geval zullen de huidige woningen gesloopt en vervangen moeten worden. Het bijzondere van het complex is inderdaad de carrévorm en niet de woningen zelf.

Er zijn in totaal zeven bezwaren ingediend door de eigenaren van de 70 door de gemeente aangewezen monumenten. Twee van de bezwaren zijn herroepen en vijf zijn nog bij het college in behandeling.