Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2009

Website voor mantelzorgers

LISSE – De gemeente maakt een website speciaal gericht op mantelzorgers. Op deze site, die binnenkort te vinden is op www.lisse.nl onder het kopje Lokaal Loket/Mantelzorg, vinden mantelzorgers een compleet overzicht aan informatie. Deze gegevens gaan over waar je moet zijn voor een indicatie, adressen voor gezondheidszorg, informatie over dementie of thuiszorg. Ook zaken als financiële ondersteuning, hulpmiddelen en de ondersteuning van de kerk komt naar voren.
Voorzitter B.M. van Amersfoort – Oudejans liet maandag 11 mei tijdens de vergadering van de Seniorenraad weten zeer tevreden te zijn over deze ontwikkeling. ‘Het is heel belangrijk dat mantelzorgers hun informatie op één punt kunnen krijgen. Ze hebben geen tijd om overal hun informatie vandaan te moeten halen. Al eerder hebben wij geadviseerd een dergelijke website op te zetten en het is bijzonder positief dat ons advies uitgevoerd wordt.’