Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Boom zorgt voor hoge kosten

LISSE – De verplaatsing van een monumentale eik tegen het lieve sommetje van 45.000 euro (100.000 oude Nederlandse guldens) zorgde voor flink wat opgetrokken wenkbrauwen tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 10 juni.
Commissielid Cees Ruigrok (Nieuw Lisse): ‘Hoe zit dat met die boom op het Heemskerkplan die voor dat bedrag wordt verplaatst?’ Wethouder Jan Kippers (CDA) antwoordde: ‘We reserveren een bedrag omdat we deze monumentale boom wellicht moeten verplaatsen. Op deze manier blijft hij monumentaal en ook in leven. We gaan hier intern over praten, want er is geen enkele garantie tot succes dat de verplaatsing van de boom ook zal leiden tot een nieuw leven. Als college schrokken we ook van het bedrag. En dit bedrag is nog laag ingeschat ook.’