Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Gokken en hoeden

Kortebaandraverij trekt veel publiek

SASSENHEIM – De achtste editie van de Kortebaandraverij op de Teijlingerlaan trok op vrijdag 19 juni weer veel publiek. Met 23 participerende paarden kon er volop gewed worden op de uiteindelijke winnaar. Wie op zijn of haar wedformulier “Walkover” had aangekruist, was die dag spekkoper.

Henri Stol, voorzitter van de Stichting Harddraverij, liet weten: “Ieder jaar is het spannend hoeveel paarden er meedoen en dankzij de medewerking van de eigenaren en de jockeys mochten we dit jaar 23 paarden verwelkomen. De winnaars van de draverijen in Assendelft en Helmond ontbreken helaas, maar andere winnaars zijn wel aanwezig.”

De Sassenheimse kortebaandraverij professionaliseert ook, zo informeerde de voorzitter: “Dit jaar hebben we voor het eerst echte finishapparatuur, zodat er geen discussie kan ontstaan over het oog van een persoon. Verder is de kindertoto een groot succes en organiseren we weer de Sassems Ascot, voor de dames met de mooiste hoed.” PR-dame Karin Batenburg vult aan: “De kindertoto houdt in dat de kinderen op een formulier met 23 paardennamen een kruis moeten zetten. Uit de goede antwoorden loten we de winnaar en die krijgt een gratis bankrekening bij ABN AMRO.”

Wat ‘Sassems Ascot’ betreft, zijn er maar weinig dameshoeden te bekennen, al worden wel een aantal heren met een hoofddeksel gesignaleerd. Batenburg: “Sassems Ascot is iets wat we een aantal jaren volhouden. Na een jaar of vijf wennen de mensen eraan en gaan ze ook meer meedoen.” Uiteindelijke winnaars van de Sassems Ascot waren de zes Voorhoutse dames van The Funny Daffodils. De kortebaandraverij werd gewonnen door pikeur John Dekker met zijn paard Walkover en in totaal vergokten de toeschouwers voor een bedrag van 18.882,50 euro, slechts een fractie minder dan het recordbedrag van 20.000 euro in 2008.
Voor meer informatie: www.harddraverijsassenheim.nl.