Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Seniorenbus is succes

LISSE – De seniorenbus is goed aangeslagen bij de doelgroep. Bij de introductie in maart 2008 waren er nog maar 14 ritten, maar dit aantal steeg naar 120 in december 2008. In de periode januari tot april van dit jaar vervoerde de seniorenbus gemiddeld 177 keer per maand senioren naar hun gewenste eindbestemming. Deze informatie kwam naar voren uit de vergadering van de Seniorenraad op maandag 8 juni.

Astrid Verkerk van de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse) informeerde de leden van de Seniorenraad: ‘Het aantal gebruikers groeit sterk en dat is positief. Wel is het zo, dat in verband met de langere instaptijden en grote variatie aan eindbestemmingen, het lastig is om ritten in te plannen. Alleen de dinsdag is niet zo erg geliefd bij onze groep gebruikers: de overige dagen zitten nagenoeg vol. We komen zo langzamerhand wel aan het maximum van het aantal ritten dat de seniorenbus per maand kan uitvoeren.’
Wat betreft andere SWOL-activiteiten zoals de boodschappendienst en klussendienst kon Verkerk melden dat hier weinig vraag naar was. Voor het project Ontmoeting 55+ wordt tijdelijk een nieuwe sociaal-cultureel werker aangesteld.