Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2009

“ActiVite mag afspraken niet eenzijdig opzeggen”

TEYLINGEN – Een karrenvracht aan kritiek kreeg Andries Paats, lid van de Raad van Bestuur van ActiVite te horen, terwijl hij op de publieke tribune aan het luisteren was naar de reacties van de gemeenteraad. Zeer duidelijk werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 juli dat voor ActiVite toekomstige bouwprojecten danwel gemeentelijke opdrachten op de tocht kunnen komen te staan, wanneer de zorgvoorzieningen in de nieuwe Agnes niet gerealiseerd worden.

Door Joep Derksen

Gemeenteraadslid Gerard van der Lubbe (Trilokaal) liet weten: “We zouden met de nieuwe Agnes een groot multifunctioneel gebouw krijgen. Groot is dat gebouw wel, nu moet het nog multifunctioneel worden.” Fractievoorzitter Rose-Marie Keijzer (D66): “De problemen waren al begin 2008 bekend, maar ActiVite hield het tot voor kort onder de pet. Herenstaete werd gepresenteerd als een all-in complex. Als je als voormalige Agnesbewoner tijdelijk gaat verkassen, ga je ervan uit dat je toch terug mag komen.”

Fractievoorzitter Hans den Hollander (CDA): “Ik wilde de berichten in eerste instantie niet geloven. Ik was er verbijsterd over dat men al heel lang wist dat de dingen niet goed gingen en dat hier niet met de belanghebbenden over is gecommuniceerd. De mensen die in de oude Agnes woonden, hadden verwachtingen en uitzicht om naar de nieuwe Agnes te verhuizen.” Gemeenteraadslid Daisy Nieuwenhuizen (VVD): “ActiVite mag de afspraken niet eenzijdig opzeggen. Het is in de vakantietijd medegedeeld. Volgens mij zit daar meer achter. Ik ben heel erg boos dat zo is omgegaan met een aantal kwetsbare mensen. Waarom kan ActiVite nu wel overleg plegen met de verschillende organisaties en in een eerder stadium niet?”
Fractievoorzitter Albert Vink (PvdA) vatte de gevoelens van de raad samen: “De medewerking van STEK en Timpaan krijgt onze waardering. Dit is de laatste kans voor ActiVite. Bijzondere aandacht vragen wij voor de communicatie voor de bewoners en andere betrokkenen over de ontwikkelingen.”