Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2009

Bezwaar afgewezen

LISSE – Een bezwaarschrift tegen de bouwvergunning voor het Transmuraal Centrum aan de Ruishornlaan is afgewezen. Dat maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 7 juli bekend. De familie v. S. protesteerde onder meer tegen de te verwachten geluidshinder door weerkaatsing van het verkeerslawaai op de Ruishornlaan tegen het Transmuraal Centrum.
In een ambtelijke beantwoording van deze punten wordt gesteld dat ten gevolge van het verkeer op de Ruishornlaan de voorkeurwaarde van 48 dB met maximaal 5 dB wordt overschreden. Hiervoor staat de gemeente een hogere geluidsgrenswaarde toe. ‘Dat heeft indertijd ook gegolden voor (de bouw van) het complex woningen waar de woning van de heer v.S. onderdeel van uit maakt. Ook daar is een hogere grenswaarde vastgesteld van 55 dB in plaats van 50 dB. De nu vastgestelde hogere grenswaarde van 53 dB is niets anders dan een voortzetting van het oude geluidzonebeleid van de Ruishornlaan.’