Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2009

Eerste fase project Hobaho van start

LISSE – Het parkeerterrein aan de Hobahostraat mag herontwikkeld worden als onderdeel van het project Hobaho/Havenkwartier. ‘Dit is het eerste concrete onderdeel van het project, dat gerealiseerd gaat worden’, zo maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 7 juli bekend.
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de bouw van acht herenhuizen aan de Hobahostraat. Tevens worden de verkeersstromen in de Hoahostraat en een klein deel van de Schoolstraat aangepakt: in de Hobahostraat geldt op termijn een maximumsnelheid van 30 kilometer. De Schoolstraat wordt uiteindelijk geen doorgaande route meer. Mesman: ‘Het bedrijf Provast, dat de herontwikkeling van het project Hobaho/Havenkwartier verzorgt, heeft laten weten dat ze enkel deze eerste fase van het project verzorgen. Ze schorten de tweede fase even op, dus de hallen blijven ook nog wel even staan. Het is nog onduidelijk wanneer deze tweede fase gerealiseerd wordt.’ De commissie Ruimte en Infrastructuur oordeelt in de eerstvolgende vergadering over de ontwikkelingsplannen voor de acht herenhuizen.