Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2009

Eerste stap op weg naar een tenniscarrière

NOORDWIJKERHOUT – Voor het eerst wordt een combinatie-tennisevenement georganiseerd van een K5-toernooi voor de jeugd tot 14 jaar en een Nationaal Ranglijsttoernooi voor senioren. Deze tennistoernooien vinden tussen 3 en 9 augustus plaats bij tennispark Jonkers. Tegelijkertijd is er een groot jeugdkamp, waar de kinderen veel vertier hebben, maar ook (overdag en ’s avonds) naar de wedstrijden kunnen kijken.

Jaap Plugge, eigenaar van tennispark Jonkers, laat enthousiast weten: “Het wordt een heerlijk toernooi, dat volgens Amerikaanse leest is opgezet. Het K5-toernooi is een Nederlands jeugdtoernooi waaraan jongeren in de leeftijdscategorieën tot 8, 10, 12 en 14 jaar kunnen meedoen. Het kan de eerste stap zijn op weg naar een tenniscarrière.”

Hij vervolgt: “Bij het nationaal ranglijsttoernooi voor senioren spelen in het hoofdschema 32 mannen en 16 vrouwen. We geven ook wildcards uit en twee daarvan zijn bestemd voor de publiekstrekkers Paul Dogger (onlangs betiteld als een groter talent dan Richard Krajicek, JD) en Kevin Noordermeer. Bij de dames hebben Leoni Guit en Danielle van der Plas onder meer een wildcard gekregen. Via kwalificaties kunnen tennisspelers doorstoten naar het hoofdtoernooi.
Voor meer informatie over een van beide toernooien: www.tvjonkers.nl. Tot 26 juli kunnen zich in totaal 250 jeugdspelers aanmelden. Nu al hebben 150 kinderen zich ingeschreven. Van 17 tot 23 augustus vindt bij Jonkers het Open Toernooi plaats, met een eerste prijs van 700 euro bij de heren en 400 euro bij de dames. Maximaal 600 mensen kunnen hieraan meedoen. Inschrijven via dezelfde site.