Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2009

“Geen structurele oplossingen zoeken voor tijdelijke problemen”

VOORHOUT – “Formeel kunnen we als gemeente niets doen, maar we kunnen wel een moreel appèl richten op ActiVite.” Wethouder Leo van der Zon laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Door Joep Derksen

In een persbericht informeert de gemeente: “Het college is diep teleurgesteld en constateert dat ActiVite wel erg ver af komt te staan van de verwachtingen die door haar rechtsvoorgangers zijn gewekt bij de voormalige Agnesbewoners. Nu het erop lijkt dat er sprake is van een onomkeerbare situatie, heeft de wethouder aangedrongen op individuele gesprekken met de toekomstige bewoners om zowel ontstane onrust weg te nemen, als maatwerk te leveren voor degenen die nu noodgedwongen niet naar Herenstaete kunnen verhuizen.”

Het is tijd om de wethouder aan de tand te voelen: “Kan de gemeente niet meer doen dan enkel het boterzachte standpunt uiten dat Activite aparte gesprekken moet voeren met de bewoners? Zijn er mogelijkheden voor bestuursdwang?” Enigszins geagiteerd reageert Van der Zon: “Het is geen boterzacht standpunt, want formeel kunnen we niets omdat de Herenstaete neergezet is zoals oorspronkelijk gepland is. We spreken ActiVite moreel aan en bestuursdwang is niet aan de orde.”

Gaat de gemeente extra investeren in het project om de zorgvoorzieningen bij de nieuwe Agnes alsnog te realiseren? De wethouder: “De vraag voor subsidie om de zorgvoorzieningen te realiseren is niet gesteld. Dat is echter een structurele oplossing voor een tijdelijk probleem en daar zijn we als gemeente niet voor.” Bedoeld u dat dit probleem van een tekort aan zorgvoorzieningen voor de oude Agnesbewoners zich vanzelf oplost omdat deze bewoners uiteindelijk komen te overlijden? “Het is inderdaad heel zuur, maar we spreken over een categorie mensen die veel behoefte hebben aan zekerheid, rust en ondersteuning. Maar ze zijn wel aan het eind van een levensfase.”