Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2009

Kopersvereniging Herenstaete eist actie van gemeente

VOORHOUT – De Kopersvereniging van de Herenstaete, waar 55 van de 71 verkochte appartementen bij zijn aangesloten, voelt zich “bedonderd en ernstig benadeeld door zorginstelling ActiVite”, nu deze organisatie zich voor een groot deel lijkt te trekken uit het bijna voltooide project Herenstaete. Paul Jochemsz, voorzitter van de Kopersvereniging laat weten: “ActiVite gaat voor de goedkoopste oplossing.”

Door Joep Derksen

Jochemsz: “Ik ben enorm solidair met de problematiek waarmee de bewoners van de oude Agnes geconfronteerd worden. Maar er is ook het aanpalende belang van de kopersvereniging, want het overgrote deel van de eigenaren is de 60, 70 of zelfs 80 al overschreden. Wij hebben deze appartementen mede gekocht met in het achterhoofd de wetenschap dat er welzijnsvoorzieningen bij zouden zijn en niet een kapper of bloemenzaak.”

Hij vervolgt: “ActiVite zegt in feite: het realiseren van de zorgvoorzieningen is te duur, maar dat kan toch niet? Deze organisatie heeft de gemeente een jaar lang niet op de hoogte gesteld van haar wetenschap dat de Herenstaete geen zorgcentrum zou worden. Als je zo denkt, dan ben je geen knip voor je neus waard en is er sprake van incompetent bestuur. En nu komen ze in de vakantietijd met het nieuws naar buiten. Als morele appèls onvoldoende zijn, dan moeten de partijen ActiVite, Stek, Thunissen, Timpaan en de gemeente bij elkaar zitten en praten over de financiën.”
Over de opmerking van wethouder Leo van der Zon dat het financieren van de zorgvoorzieningen zou neerkomen op “een structurele oplossing voor een tijdelijk probleem”, reageert Jochemsz: “Wij als kopers hebben een langer belang dan tijdelijk. (lachend:) “Ik hoop dat de heer Van der Zon mij een langer leven toedicht dan enkele jaren.” Hij besluit: “Ik verwacht dat de gemeente en de gemeenteraad hard tekeer gaan tegen het mismanagement van ActiVite, het mag niet zo zijn dat deze ontwikkelingen ter kennisgeving worden aangenomen.”