Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 juli 2009

Schrijvers voor ‘lokale sufferdje’ dingen mee naar persprijs

STREEK – Het initiatief dat uit deze regio is opgepakt om meer erkenning te geven aan de freelance journalisten die voor de huis-aan-huis (nieuws)bladen schrijven, is een groot succes geworden. Uit het hele land dongen freelancers mee om kans te maken op het beeldje van de Lissese kunstenaar Frans van der Veld: een in brons gegoten pen. Dit beeldje, de Writing4U Persprijs, was diegene die het beste artikel had geschreven dat in de lokale en regionale media is verschenen.

De overhandiging van de persprijs vond plaats in de Voorhoutse vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek, hiermee symboliserend aan het ontstaan van de schrijfkunst; via boeken. Het beeldje werd vorige week dinsdag uitgereikt door niemand minder dan de regionaal bekende oud-wethouder en huidig voorzitter van de Raad van Toezicht Bibliotheek Bollenstreek Paul van Riet.

Hij zei onder meer, terwijl hij het beeldje uitreikte aan Marianne Stam, schrijver van het artikel ‘Op missie in Uruzgan’, verschenen in De Weekkrant: “Als lokaal politicus heb ik altijd een soort haat/liefde verhouding gehad met journalisten van die weekbladen. Lokale huis-aan-huisbladen worden door criticasters nogal eens gerangschikt onder de wat denigrerende noemer van ‘het plaatselijke sufferdje’. Dat is in mijn ogen een onterechte kwalificatie. Ik zou liever spreken van ‘eerstelijns journalistiek’. Het gaat veelal om zaken of personen die dicht bij de wereld van de lezer staan. Het is dan een uitdaging voor de journalist om niet alleen verslag te doen van allerlei lokale gebeurtenissen, maar ook om de beleving van mensen op te tekenen en te komen met achtergrondverhalen.”
Initiator van de Writing4U Persprijs, de in deze regio opererende verslaggever Joep Derksen, informeerde: “Het is mijn wens dat deze Writing4U Persprijs zorgt voor meer erkenning van jullie: de freelance journalisten, die geheel op basis van eigen inzet hun kwaliteitswerk moeten en kunnen leveren.” Voor meer informatie: www.writing4u.eu.