Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2009

Timmers kijkt niet naar het oosten

OEGSTGEEST – ‘Als we al een richting uitkijken waar het gaat om een gemeentelijke fusie, dan zal het niet naar het oosten zijn.’ Deze uitspraak werd gedaan door Els Timmers – van Klink, burgemeester van Oegstgeest, nadat ze donderdag 16 juli samen met burgemeester Sander Schelberg het convenant ‘Versterking van de samenwerking tussen de politie Hollands-Midden en de gemeenten Oegstgeest en Teylingen’ had ondertekend.

Het convenant betrof een intensievere samenwerking tussen de politie van Oegstgeest en Teylingen samen met de opsporingsambtenaren van de beide gemeenten. Aan burgemeester Timmers werd de vraag voorgelegd: ‘Hoe lang zal uw gemeente nog zelfstandig blijven?’ Ze antwoordde: ‘Er is geen reden tot herindeling zolang de bevolking aangeeft dat ze een zelfstandige gemeente willen hebben en zolang onze bestuurskracht goed genoeg is. We zijn een daadkrachtige gemeente en willen niet opgaan in een groter geheel.’ Timmers haalde even adem en vervolgde toen: ‘Als we al een richting uitkijken voor een gemeentelijke fusie, dan zal dat niet naar het oosten zijn.’