Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2009

Bezuinigingen op zwerfdieren

LISSE – De gemeente draagt 0,33 euro per inwoner bij aan Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk. Deze instantie draagt zorg voor de zwerfdieren uit de regio en het bestuur van het Dierenopvangcentrum heeft alle gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gevraagd een bijdrage te leveren in de vorm van enkele tientallen centen per inwoner. Wethouder Jan Kippers (CDA) wil tegemoet komen aan dit verzoek, zo liet hij dinsdag 3 augustus weten.
Kippers: ‘De opvang van zwerfdieren is een wettelijke taak van de gemeente, die een zwerfdier verplicht minimaal twee weken in bewaring dient te nemen en te verzorgen. Voorheen werd deze opvang verzorgd door Dierenbescherming Lisse/Hillegom, maar sinds enige tijd gebeurt het door de Stichting Dierenopvangcentrum Noordwijk. De gemeente Lisse vindt het belangrijk dat de opvang van zwerfdieren goed wordt geregeld en wil de stichting hiervoor een vergoeding betalen in de vorm van een subsidie. Voorheen betaalde Lisse de werkelijk gemaakte kosten, maar de structurele bijdrage van omgerekend 7.500 euro is een lager bedrag dan in voorgaande jaren gereserveerd diende te worden.’ In 2008 betaalde Lisse aan kosten voor het opvangen van zwerfdieren uit Lisse 9.884,30 euro.