Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2009

“Onzorgvuldig handelen”

Dat het de gemeente menens is om ActiVite te dwingen tot maatregelen voor de realisering van de zorgvoorzieningen in de nieuwe Agnes, blijkt verder uit de volgende uitspraken van wethouder Leo van der Zon.
Hij stelde onder meer: ‘In 2006 sluiten Trias, LAS en Timpaan een overeenkomst om in totaal 63 wooneenheden te realiseren. Opvallend is dat de 38 zelfstandige appartementen van dat moment geen intramurale voorziening meer worden genoemd (woningen met zorg). Later gaat men spreken over extramurale woningen. De gemeente wordt hierover niet geïnformeerd en in feite lijkt de overeenkomst een breuk met hetgeen al die voorgaande jaren is gesteld door de drie partijen. Het is van het begin af aan dus bekend geweest dat de woningen op deze wijze gebouwd zouden worden. ActiVite wist dit begin 2008 en het heeft te lang geduurd (17 juli 2009, JD) voordat de gemeente hierbij betrokken zijn. Het college constateert dat ActiVite ver af was komen te staan van de verwachtingen die door haar rechtsvoorganger LAS zijn gewekt bij de voormalige Agnesbewoners. Jarenlang is in alle besprekingen voorgehouden dat er woningen met directe zorg zouden komen en een grote zaal annex Grand Café waar zowel bewoners van Herenstaete als andere inwoners van Teylingen elkaar zouden kunnen ontmoeten. In 2006 zijn wij niet op de hoogte gesteld van de ommezwaai naar 38 zelfstandige woningen, ergo de bewoners zijn tot enkele weken geleden in de waan gelaten dat men ging verhuizen naar Herenstaete. Het college vindt dat er sprake is van in ieder geval onzorgvuldig communiceren en misschien zelfs onzorgvuldig handelen. ActiVite geeft niet goed inhoud aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.’