Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Tegenslag voor Bollenpoëzie

LISSE – ‘Het project Bollenpoëzie stagneert.’ Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) op maandag 17 augustus tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken.

Hij lichtte deze uitspraak toe: ‘Er zouden kunstwerken komen aan de blinde muren van de carréwoningen in de Vogelbuurt. Echter, de kunstenaar wil dat de panden eerst totaal gerenoveerd worden, voordat hij zijn werken wil plaatsen. Een andere kunstenaar, Anneke van Kesteren wil een kunstwerk aan de randweg plaatsen. Het betrof hier zeven emaillen borden met op ieder bord een regel van een gedicht. De Provincie wilde deze kunstuiting niet in verband met de verkeersveiligheid. We hebben vervolgens gekeken of dit werk ook binnen de gemeentegrenzen kon plaatsvinden, maar de politie heeft hier sterk negatief op geadviseerd. Aan de kunstenares hebben we voorgesteld om haar project langs wandel- of fietspaden te realiseren, maar mevrouw Van Kesteren achtte de door de gemeente voorgestelde locaties niet geschikt. Ze houdt zich aanbevolen voor een nieuwe opdracht.’
De wethouder bezint zich op de toekomst van het project Bollenpoëzie. Maandag 24 augustus komt de commissie Kunstaankopen bij elkaar en dan worden de volgende stappen bepaald.