Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 augustus 2009

Uitstel bouw Engelenhof

LISSE – De ontwikkeling van de nieuwe wijk ‘Engelenhof’ bij De Engel loopt vertraging op. Dit deelde een gemeentelijk woordvoerder vorige week mee naar aanleiding van vragen over de status van de nieuwbouw.

In mei vorig jaar kwam het bericht dat het bedrijfsterrein Mallegatspoort wordt omgevormd tot een woongebied. Met 96 nieuwe woningen zou De Engel in oppervlakte bijna verdubbelen en de bedrijven Mens Transport en Lampoo Dried Flowers zouden op z’n vroegst in 2009 verhuizen. ‘Hierna kan worden begonnen met de aanleg van de wijk’, zo informeerde wethouder Adri de Roon (D66) in mei 2008.
Echt schot zit er nog niet in de ontwikkelingen, zo kan de oplettende Engelaar zien. Gemeentelijk woordvoerder Lina Damo zegt hierover: ‘De stand van zaken is dat in overleg met Kindervreugd, Ontwikkelaar Horsman en STEK wordt toegewerkt naar realisatie van woningbouw en een nieuw clubgebouw en speeltuin. De verwachting is dat in het tweede halfjaar 2009 voldoende overeenstemming is bereikt zodat een samenwerkingsovereenkomst kan worden ondertekend. Meer gedetailleerde informatie zal niet eerder dan lopende het tweede halfjaar 2009 beschikbaar komen.’