Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Van Lyndenweg duurzaam veilig

LISSE – De Van Lyndenweg wordt aangepakt. Er komt een nieuwe wegverharding, de inrichting van de rijweg wordt gewijzigd, de rijbaan wordt versmald en het fietspad wordt verbreed. Wethouder Guus Mesman (PvdA) maakte dit dinsdag 18 augustus bekend.

Op de Van Lyndenweg komen rode fietsstroken te liggen en hiermee vervallen de oude gescheiden fietspaden. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er in de nieuwe situatie nog steeds te hard gereden wordt. Daarnaast zijn er wegversmallingen gepland. Tijdens een informatieavond werd geopperd om in de bocht bij de tennisbaan een doorgetrokken streep aan te brengen, in plaats van het huidige groenstreepje. Mesman vindt dit geen goed idee, zo laat hij weten: ‘Zo’n doorgetrokken streep is niet wenselijk, omdat het mogelijk moet blijven om fietsers in te halen. Wel is er op deze locatie een onderbroken asstreep ingetekend om de weggebruikers enigszins naar de zijkant te geleiden.’

Vooralsnog komt er geen oversteekplaats voor voetgangers bij de kruising Van Lyndenweg / Stationsweg (ingang Keukenhofbos). Mesman: ‘Er ligt op dit moment een visie van de Keukenhof om het gehele kruispunt en de Stationsweg her in te richten. Hier kan in de toekomst op worden aangesloten.’

Jaarlijks trekken de padden over de Van Lyndenweg en tot nog toe werd in dat seizoen deze weg afgesloten voor het verkeer. Door op drie plaatsen duidelijke afzettingen te plaatsen door middel van draaibare hekken, wordt een duidelijke ‘paddenzone’ afgezet, waar de paddentrek plaatsvindt. De ‘paddenzone’ blijft via de Spekkelaan en Loosterweg-zuid voor bestemmingsverkeer bereikbaar.
Voor het duurzaam veilig inrichten van de Van Lyndenweg ontvangt de gemeente 47.700 euro van de Provincie Zuid Holland. De totale kosten voor de aanpassingen worden geschat op 725.000 euro.