Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2009

Vernietiging van archief

LISSE – De papieren archieven van de gemeente worden op termijn vernietigd. Voordat dit gebeurt, worden deze bestanden wel digitaal opgeslagen. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 3 augustus weten: ‘Door deze beslissing zet de gemeente Lisse een volgende stap naar een omgeving waarin zo min mogelijk met papier wordt gewerkt.’
Door het digitaliseren van de fysieke stukken ontstaan er eigenlijk twee exemplaren van hetzelfde document; een fysiek en een digitaal document. De gemeente wil nu de documenten vernietigen, na scanning ervan en registratie in een zogeheten Decos-systeem. De afvoer van de te vernietigen stukken vindt plaats binnen het huidige contract met de firma Van Gansenwinkel inzake het ophalen en vernietigen van het archief van de gemeente.