Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

Gemeente betaalt geluidwerende maatregelen voor Winnersclub

TEYLINGEN – Het voorstel om 164.000 euro te investeren voor bouwkundige aanpassingen om de geluidsoverlast bij de Winnersclub te beperken, werd donderdag 17 september unaniem aangenomen.

Drie jaar geleden werd de Winnersclub geopend en sinds die tijd klaagden omwonenden regelmatig over de geluidsoverlast. De exploitant en beheerder van de Winnersclub heeft vanwege persoonlijke omstandigheden een verzoek ingediend bij de gemeente om de exploitatieovereenkomst te beëindigen. De gemeente vraagt de raad derhalve om een krediet van 164.000 euro voor bouwkundige aanpassingen en 130.000 euro voor de overname van de inventaris.

Wethouder Wim Hollart (CDA) reageerde op een vraag van de VVD: “Het aanvragen van een krediet om de geluidsoverlast te beperken bij de Winnersclub schept geen precedent voor andere horecagelegenheden, zoals het kunstcafé in Warmond. De Winnersclub is gebouwd om een sportkantine neer te zetten, maar er is onvoldoende rekening gehouden met geluidsoverlast. Het pand van het kunstcafé is niet door de gemeente gebouwd. Aan investeringen in geluidsmaatregelen aldaar hoeft de gemeente derhalve niet mee te betalen. Overigens zijn er het afgelopen jaar geen klachten over geluidsoverlast bij het kunstcafé geweest.”
Gemeenteraadslid Gerard van der Lubbe (Trilokaal): “Het is een verbetering voor de omwonenden: die zullen ervan gaan profiteren. Maar besef wel dat geluidsoverlast vooral ontstaat door vertrekkende mensen en rokers die buiten staan.” Gemeenteraadslid Daisy Nieuwenhuizen (VVD): “Het college heeft zich in zo'n kronkel gevormd dat ze niet anders kan dan in te stemmen. U zegt dat er geen precedentwerking van uit gaat. Maar paarse krokodillen liggen overal op de loer. We gaan echter akkoord, al is het deels met frisse tegenzin.” Het voorstel werd unaniem aangenomen, zodat de gemeente de investering betaald om geluidswerende maatregelen te nemen bij de Winnersclub.