Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

Minuut gratis winkelen

VOORHOUT – Hoeveel kun je in een boodschappen wagen laden als je een minuut gratis mag winkelen? Eric Buur heeft hier het antwoord op: hij mocht woensdag 23 september in totaal 60 seconden lang zoveel mogelijk producten pakken uit de schappen van de Albert Heijn supermarkt. Tijdens de Paveivo veiling had Buur namelijk het hoogste bedrag geboden om een minuut gratis te mogen winkelen. In totaal propte hij voor een bedrag van 448,27 euro aan boodschappen in het wagentje.

Dat is geen slecht resultaat, gezien het feit dat hij 220 euro betaalde tijdens de Paveivo-veiling. Eerder op de dag hadden Buur en zijn vrouw al de winkel geïnventariseerd en een lijstje gemaakt van de dingen die ze absoluut wilden hebben. ‘Drie dekbedden, een tafelgril en een koksmes.’ Ook hun dochter wilde graag het boekje ‘Hoe overleef ik…’ van de schrijfster Francine Oomen.
Waar andere minuutwinkelaars in voorgaande jaren renden van de ene naar de andere gang, leek Buur zich niet te haasten. Hij pakte alle gewenste zaken binnen de benodigde tijd en er viel geen wijnfles op de grond. Bij de kassa aangekomen bleek het totale bedrag 448,27 euro te zijn. Buur’s vrouw was tevreden: ‘Ik had het zelf niet beter kunnen doen.’