Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

Verplicht vrijwillige maatschappelijke stage

VOORHOUT – De eerste praktische uitvoering van de maatschappelijke stage vond plaats bij het Fronnypop. Acht Voorhoutse leerlingen van het Wellant College in Oegstgeest hielpen mee met de organisatie van Fronnypop. “Je leert hiermee iets te regelen en te delegeren.”

Door Joep Derksen

De 14- en 15-jarige leerlingen Emily, Suzanna, Manon, Lidy, Sebastiaan, Bryan, Onno en Michell zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen en hebben op zaterdag 26 september flink de handen uit de mouwen gestoken. Hoe bevalt het om een maatschappelijke stage te doen? “Hm, je leert iets te regelen en te delegeren. Bovendien gebeurt het vlak bij mij thuis en vind ik het leuk om bij een popfestival te zijn. Na deze stage moeten we nog twee dingen uitvoeren, waaronder een rolstoelvierdaagse. Hierbij rijden we oudere mensen in een rolstoel door Leiden. Daarnaast moeten we ook nog iets met gehandicapten doen.”
Karin Kloos-Engering, docent en contactpersoon voor de maatschappelijke stage, informeert: “Deze uitvoering van de maatschappelijke stage is gelopen via stagemakelaar Iris Schaart. Veel leerlingen van onze school wonen in Voorhout en daarom leek het ons ook leuk om hen wat in hun eigen woonplaats te laten uitvoeren. Een maatschappelijke stage is voor de leerlingen verplicht vrijwillig, maar we willen het voor hen wel zo leuk mogelijk brengen.”