Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

Waarborgfonds voor Stek

LISSE – Woonstichting Stek moet wat langer wachten met het aantrekken van een geldlening van 4 miljoen euro. De Stichting Waarborgfonds (WSW) stelt zich garant voor een dergelijke lening, maar verlangt ook een afzonderlijke achtervanggarantie van de gemeente. In de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2008 is een zogeheten ongelimiteerde achtervangovereenkomst met de WSW geautoriseerd. Die overeenkomst was voor de lening van 4 miljoen euro, die nu wordt aangevraagd, echter te laat ondertekend. Om deze reden vraagt het WSW voor deze lening nog een afzonderlijke achtervanggarantie.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) kondigde dinsdag 15 september aan dat hij toestemming voor deze achtervanggarantie aan de gemeenteraad zal vragen. Hij deelde tevens mee: ‘We willen hiermee bereiken dat we huurwoningen in stand houden en willen tevens voorkomen dat corporaties in liquiditeitsproblemen komen. De gevolgen voor de burger zijn vrijwel nihil. Het financiële risico doet zich alleen voor als het WSW in financiële problemen komt en die kans is erg klein.’