Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 oktober 2009

Aanrijding bij Shell station

NOORDWIJK – Bij het afslaan naar het benzinestation zag de bestuurder van een bestelbusje een scooterrijder over het hoofd. Een aanrijding was deze woensdagochtend 21 oktober het gevolg, waarna de scooterchauffeur klaagde over een pijnlijk hoofd. Hij werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, waarbij zijn snel ter plaatse gekomen ouders vreesden voor een hersenschudding.
De plaats van het ongeluk werd door minimaal vijf agenten afgezet voor technisch sporenonderzoek. Een politiebrigadier, tevens OC van dienst, informeerde: “De verkeersdienst is onderweg en zij zullen een onderzoek houden naar de toedracht van de aanrijding + letsel. Standaard wordt tevens onderzocht of er sprake is van alcoholgebruik bij beide chauffeurs en ook wordt de technische aard van de voertuigen bekeken. Wat de toestand van de scooterrijder betreft: wellicht heeft hij letsel opgelopen waar deze man langer dan 30 dagen last van heeft. Dan spreken we over een artikel 6 situatie.” Bij ernstig letsel wordt dit artikel ten laste gelegd, zo laat een voorlichter weten: “Als je schuld hebt, ook al is het onbewust, dan word je mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Dat kan een proces-verbaal of anderszins zijn, dus ook als je afslaat zonder voorrang te verlenen.”