Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2009

De sint is weer in Teylingen

TEYLINGEN – De sint is weer in het land! Nadat hij op zaterdag 14 november in Schiedam aankwam, vertrok hij direct naar Sassenheim om daar alle kinderen een hand te geven. De volgende dag werd hij door wethouder Leo van der Zon verwelkomd in Voorhout. In beide plaatsen stonden meer dan 1.000 kinderen de goedheiligman op te wachten.

Door Joep Derksen

Vijf van die kinderen waren Maartje, Nynke, Fenna, Iris en Gijs. Ze waren erg zenuwachtig om de sint “in levenden lijve” te mogen zien. “Het is heel spannend, maar we kennen alle sinterklaasliedjes uit ons hoofd. We hebben net nog in de auto geoefend”, vertellen ze enthousiast. De broertjes Wes en Finn zijn verkleed als Sint en Piet. Beiden hebben maar heel weinig geslapen, zo vertellen hun ouders lachend. “Gisteravond hebben ze hun schoen gezet en vanochtend waren ze om 06:00 uur al wakker. Het was nog donker, maar met een zaklamp zijn ze naar beneden gegaan om te kijken over er een cadeautje in hun schoen zat. De sint had hen inderdaad een sinterklaaspop van chocola gegeven.”

Van der Zon had een heel kort verlanglijstje voor de sint, zo informeerde hij lachend: “Een zak met geld voor de gemeente zou fijn zijn.” Terwijl Sint Nicolaas met de boot op de zaterdag en zondag in de beide gemeenten aan komt varen, zetten de kinderen een luid gezang op. Uiteraard is dat het liedje “Zie ginds komt de stoomboot”.

De 6-jarige Britt heeft het genot om de hand van Sinterklaas te schudden. Ze fluistert: “Mag ik een microfoon, een minibabyborn, een pop die kan lopen en een sinterklaaspop hebben, alstublieft?”