Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2009

Nieuwe seniorengids

LISSE – Er komt een aparte seniorengids, die naast de bestaande SWOL-gids wordt uitgegeven. Deze blijde mededeling was te beluisteren tijdens de vergadering van de seniorenraad op maandag 14 december. Uit de SWOL-gids worden de onderdelen ‘Welzijn’ en ‘Zorg’ verwijderd: deze onderwerpen komen terug in de seniorengids.
De seniorenraad had een overleg met een gemeenteambtenaar over de realisatie van de seniorengids, maar leek in eerste instantie bot te vangen, zo werd duidelijk uit de woorden van voorzitter Berna van Amersfoort. ‘De ambtenaar stelde voor om het seniorenkatern “wat op te pimpen”. Maar de senioren hebben behoefte aan een eigen boekje met duidelijke informatie. Na die middag hadden we een ontevreden gevoel over het verloop, maar in een daaropvolgend onderhoud met wethouder Adri de Roon (D66) bleek dat hij van mening is dat er een aparte seniorengids moet komen. Dus die gids komt er.’