Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2009

Nieuwe wandelroute

LISSE – Een nieuwe wandelroute rondom Kasteel Keukenhof. Verschillende instanties hebben ruim 42.000 euro beschikbaar gesteld om dit te realiseren en ook de gemeente draagt 9.600 euro bij. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) was dinsdag 8 december opgetogen over deze nieuwe ontwikkeling. ‘Ik wil deze wandelroute in februari openen.’
Brekelmans: ‘Het ommetje Poelpolder wordt uitgebreid met de centrumroute en de Keukenhofroute. Ook de laarzenpaden komen terug en een groot deel van de routes zal worden uitgezet over en langs bestaande verharde wegen. Lisse investeert het eigen geld voor fysieke elementen als markeringspalen, informatiepanelen en op enkele plaatsen een bankje.’ Op de vraag of de wandelroutes ook compleet rolstoel- en scootmobielvriendelijk zullen zijn, kon de wethouder geen bevestigend antwoord geven. De laarzenpaden zijn uiteraard niet rolstoelvriendelijk. Het totale bedrag van ruim 50.000 euro wordt ingezet voor de verlenging van de laarzenpaden en het drukken van vier nieuwe brochures, die vanaf volgend jaar bij de VVV worden aangeboden.