Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 december 2009

Proces tegen koopzondag

LISSE – Een rechtszaak om de koopzondag van 20 december tegen te houden. Namens zeven winkeliers wordt een kort geding aangespannen bij het College van Beroep van het Bedrijfsleven in Den Haag.
Woordvoerder Arie Balkenende liet vorige week weten: ‘We verzoeken de gemeente Lisse het besluit voor die koopzondag uiterlijk maandag 14 december in te trekken. De bezwaarmakende ondernemers zien het openstellen van de winkels op zondag als een aanslag op de evenwichtigheid van ondernemen. Het lijkt wel of er een "moeten " is om mee te doen met de omliggende gemeenten. Laat de zaterdag toch functioneren als koop speerpunt in de week en maak dáár een uniek marketing element van. Het kan ook niet bestaan dat werknemers vroeg of laat gedwongen worden op zondag te moeten werken.’ De gemeente laat weten niet van zins te zijn terug te komen op het besluit van de koopzondag.